Moskevské střílení…

… a zde na Blogu téměř nic, tak se toho krátce a velmi neučesaně ujmu. Ještě před pár lety platilo civilista jako civilista, člověk jako člověk, ale dnes už je to zjevně jinak. 

Nepatřím mezi ty, kteří si v těch našich báječných, vždy pravdivých a těžce objektivních masmédiích přečtou nějaký článeček a ihned o tom jdou chytračit na internet. Je to kravina a ztráta času jak autora, tak čtenářů. V podstatě taková grafomanská masturbace ega, nic víc. Člověk ovšem občas udělá výjimku – nicméně ač budu tak trochu střílet od boku, jako téměř vždy snad zůstanu na rovině principiální, a tedy platné univerzálně a bezčasově, bez ohledu na médii nově uveřejňované informace, případně dezinformace. A bez ohledu na kocovinu jako hrom. Vlastně díky ní to píšu. 

K masakru více než stovky bezbranných civilistů na jakémsi moskevském koncertě se zatím hlásí islamisté. Ať už za ním skutečně stojí nebo ne, je zajímavé, že k němu došlo zrovna v této době. Víte, já na ty náhody už nějak nevěřím. Každopádně na mainstreamových blozích se jaksi záhadně mlčí. Představme si, že by se něco podobného přihodilo ve Francii nebo v Německu. Vzhledem k těžké černobílosti a extrémnímu zjednodušování je ale v současnosti pro mnoho intelektuálně líných a zároveň každodenně systematicky manipulovaných Čechů mezi výrazy Rus a okupant automatické rovnítko. S tím já ovšem nemůžu a nikdy nebudu souhlasit; jakýkoli princip kolektivní viny musí rozumný člověk odmítat, a neexistuje zde žádné ale

Vezměme si například takovou Palestinu. Odkdy si prosím pěkně mohou tamní obyvatelé za teroristy sami? My, těch několik milionů Čechoslováků, jsme si také za dekády komunismu mohli sami? Copak ti na druhé straně barikády neměli samopaly? Zeptejte se potomků Milady Horákové nebo Záviše Kalandry, jestli mají ten dojem, že tito jejich předkové si svůj osud takto báječně sami sestrojili. Nebo se mezi řečí zkuste optat Palestinců, kteří když na kýmsi položenou otázku odpověděli nesprávně, dostali například možnost prolétnout se ze střechy vysokého domu. Akorát teda bez padáku. 

Ostatně když už jsme o toho, tak co se týče začátku nejnovější fáze konfliktu Izrael – Palestina, rád bych zde trochu na okraj podotkl, že celá ta věc už od začátku strašlivě smrdí. (Případné cenzory a podobná správně bdící a tolik potřebná individua upozorňuji, že se jedná de facto o žánr úvaha, a tedy zde prezentuji toliko své názory, založené případně na volně dohledatelných informacích.) Vezměte si tohle: Podle různých zdrojů je pohraniční vybavení (o Mossadu a tajných službách nemluvě) Izraele takové, že v této oblasti nemůže prolétnout ani pták, aniž by to bylo zaregistrováno. Najednou se tam ovšem jakoby ze vzduchu vynořily tisíce raket, vojáků a paragánů a oficiálně se jednalo o naprosté překvapení. Později se tedy v médiích objevil jakýsi osamocený obětní beránek – jeden člověk-voják, který za to jakože mohl. Přátelé, to jako vážně? Dává to asi tolik smyslu jako ta oficiální historka o 9/11, kde bylo v rámci neuvěřitelně krátkého časového rozmezí porušeno hned několik logických, ba i fyzikálních zákonů najednou. Absolutní historický precedens!
(Mimochodem, rouhám se tu? Je už zakázáno klást otázky? Je už cokoli mimo oficiální výklady automaticky blbost? Nevím, netvrdím, že do všeho vidím. Jedno ale vím jistě: kdyby si lidé z hlavy vymazali onu zavádějící, pochopení blokující mantru „to by neudělali!“, začalo by se jim světové dění jevit v daleko jiném, pravdě mnohem bližším světle. Ostatně konspirace – spiklenectví – jsou staré jako lidstvo samo. Jak je možné, že establishment jakékoli myšlenky jdoucí tímto směrem naprosto, ale naprosto potírá? Není už to samo o sobě důkazem nekalé hry?)

Celý ten incident na hranici mi přijde extrémně podezřelý (napsal bych to jinak, ale nelze…). Takovéto věci ovšem nelze vykládat patřičně indoktrinovanému konzumentovi denního mainstreamového chleba, který má ve všem jasno a už dávno odhalil, že svět je vlastně černobílý a padouchové jsou od hrdinů jasně odděleni hraničními liniemi, případně časovými pásmy. Sto padesát miliónů Rusů si prostě svorně zvolilo Putina, a tak jsou to váleční štváči a nic dobrého z nich nekouká. Chlapi, matky, děti, to máte jedno, na hrubý pytel hrubá záplata, no ne? 
Ne. Pod takového prasárny bych se osobně nikdy nepodepsal. Zeptejte se ostatně vašich předků, jak tuze měli v lásce komunisty, případně nacisty. Nic moc, že? 

Vzpomeňme na onu slavnou větu, která říká: 

První obětí každé války je pravda. 

To si vážně myslíte, že jsme tak spešl a žijeme v tak naprosto unikátní době, že tyto staré pravdy poprvé v historii neplatí? 

Mimochodem, já jsem zásadně apolitický – v tom smyslu, že politikům (a s nimi svázaným hlásným troubám) pochopitelně už z principu nemohu věřit a také se nehodlám nechat zavírat do nějaké škatulky. Což ovšem samozřejmě neznamená, že bych tu a tam nemohl s některými myšlenkami či výroky souhlasit, byť si mohu stran jejich upřímnosti ponechávat zdravou skepsi. Za kovidu jako jedna z mála veřejně exponovaných osobností mluvil rozumně Václav Klaus. Ještě před několika lety bych nevěřil, že něco takového napíšu, ale doba plyne a člověk by se měl stále učit. Vyhrocená situace leckdy ukáže, kdo je kdo. Na tyto záležitosti každopádně ještě potřebujeme čas. Dneska mluví docela rozumně třeba tenhleten Jindřich Rajchl. Ovšem pozor – je dobré přečíst si sem tam taky něco od něj, nikoli pouze o něm. Zrovna nedávno s nadsázkou podotkl, že papež už je asi taky putinovec či co, neboť i on prosazuje mírové řešení situace. Situace, která vojenské řešení nemá. 
Ne, nejsem žádný -át, -ovec, -ář a podobné nesmysly. Jsem pouze člověk, všechno ostatní je akorát tak zdrojem nedorozumění. Chápu, že naše země má nějakou historii (a s Německem ji snad nemá?) a že strach a pohodlí, pohodlí a strach jsou alfou i omegou strun lidské psýché, na něž leckteří filutové dokáží dobře brnkat… nicméně válka je pořád válka, manipulace je pořád manipulace a něco takového podporovat může pouze jedinec zcela vyvrácený ze své přírodní, zdravé rovnováhy. Někdo taky používá výraz „selský rozum“, jakkoli se v mainstreamu objevují četné snahy takovéto přirozené základy dehonestovat. Hlavně nechme všechno na odbornících – ovšem pouze na těch establishmentem schválených, ostatní jsou pochopitelně dezoláti, že ano. Není už načase podívat se do zrcadla, vymezit tomu egu zase jednou určité hranice a posunout se na žebříčku vývoje o šprucli výš? Ostatně proč myslíte, že tu jinak jsme? 
Zeptejte se dítěte, zda věří, že podporovat dlouhodobě nikam nevedoucí, uměle při životě udržovaný vražedný konflikt je správné či normální. Lžou nám, přátelé. (Cenzory opět upozorňuji, že se jedná o úvahu.) Probíhá tu už několik dekád jakási válka verze 3.0 a tohle je pouze jedna z jejích součástí. Orient vs. Occident; Východ, Západ (a já se s radostí spolu se Salmanem Rushdiem považuju za onu čárku uprostřed), pseudoelity z jednoho kontinentu vs. pseudoelity z jiného kontinentu. A pořád je to baví – a nás zjevně taky. Byť by ovšem ti nenasytní psychopati měli sebevětší majetek a vliv, svůj osud máme stále ve svých rukou my sami, na to je dobré nezapomínat. 
Odpovědnost za své myšlenky a případně činy je ovšem cestou zcela individuální. 

Že jsem se od těch nebohých ruských civilistů dostal nějak daleko, říkáte? Ale kdeže, vždyť je to všechno pořád jedno a totéž. Válka je mír. Nevědomost je předností. Všechno do jednoho pytle a hlavně nevyčuhovat z davu. 

A víte co, pojďme (Pro cenzory dodávám, že následující text je nadsázka; nikoho k ničemu doopravdy nenabádám.) ty hromady hnoje tentokrát navézt pod ona defenestrační okna. Nikomu se nic nestane, všichni odejdou po svých, ale jasný signál bude jednoznačně vyslán…

„Je snazší lidi oklamat než je přesvědčit, že byli oklamáni.“
Mark Twain

 

Edit:
Přivolal jsem si to; snad budu vpuštěn zpět na hlavní stranu. Různé zdroje: 
https://edition.cnn.com/2023/10/07/middleeast/israel-gaza-border-security-intl/index.htmlhttps://www.reuters.com/article/idUSL12641888/https://www.amnesty.org/en/location/middle-east-and-north-africa/palestine-state-of/report-palestine-state-of/https://www.e15.cz/byznys/ostatni/otazniky-kolem-11-zari-969640https://www.bbc.com/news/world-europe-68645755

 

Autor: Pavel Jeřábek | sobota 23.3.2024 14:04 | karma článku: 23,24 | přečteno: 570x
  • Další články autora

Pavel Jeřábek

Kterak Varel Chrčálek ke štěstí přišel

Scéna: Za okny čajovny se už několikátý den sype sníh. Uvnitř je však příjemné teplo, posilované ještě ohněm z krbu, z něhož se line vůně dřeva a libý žár dosahuje téměř k...

11.12.2023 v 7:13 | Karma: 27,24 | Přečteno: 926x | Diskuse| Společnost

Pavel Jeřábek

Milá ČT, nakašli si

Skrytě nesvobodný systém se vyznačuje mimo jiné tím, že když už máte za to, že věci snad nemohou být absurdnější, přijde najednou další ťafka a vy si pak jenom říkáte, jak jste zase mohli být tak naivní.

9.9.2023 v 10:15 | Karma: 47,43 | Přečteno: 17293x | Diskuse| Společnost

Pavel Jeřábek

Směšně předvídatelná reakce Ministerstva Války

Jaroslav Dušek v kostce zopakoval starý poznatek, že nemoc si každý v hloubi způsobuje sám. Jakýsi námi placený papaláš jménem Válek to označil za „ezobláboly“.

20.7.2023 v 10:35 | Karma: 35,61 | Přečteno: 1432x | Diskuse| Společnost

Pavel Jeřábek

Kam až dovede člověka ten prokletý hlad po zlatu?

Co si od toho všeho ony staré rodiny slibují? I ten nejpsychopatičtější jedinec si musí uvědomovat nevyhnutelnost důsledků svého počínání. I ta největší krátkozraká nenasytnost předpokládá...

18.6.2023 v 15:16 | Karma: 15,13 | Přečteno: 391x | Diskuse| Společnost

Pavel Jeřábek

Někdy mě děsí, kolik toho vlastně nevím

Zejména pokud to jsou záležitosti, které by člověk tak nějak znát měl. Jistě, nikdo neví všechno a každý takové mezery má, ač ne každý je přizná, ale stejně...

17.6.2023 v 10:26 | Karma: 16,66 | Přečteno: 322x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1107x
Nezávislý pozorovatel šumu světa

Seznam rubrik