Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J36o38s42e51f 27P64o48t13r

17. 1. 2020 21:02

Pane autore, máte jen částečnou pravdu.

Majetek těch nejbohatších jsou především výrobní prostředky, továrny, výzkumné ústavy, telekomunikační sítě a podobné technické záležitosti. Jistě mají i obrovské zisky. Ale ty rozhodně nemají doma v posteli, ale mají je v bance a každá banka takové peníze investuje do dalších a dalších technických věcí, které na jedné straně jim opět přinášejí zisk, ale na druhé straně ulehčují a zkulturňují život té obrovské mase, nám. Jejich žaludek je stejně velký jako náš, jejich nákladný život je jen příležitost pro další armádu dělníků

Ale i přes jejich bohatství si myslím, že by zdaleka nestačilo na projekty, které zde vypisujete.

Pokud se chcete nad nějakou nespravedlností rozčilovat, tak zaměřte pozornost na nejbohatší sportovce a celebrity. Ty nepřináší lidstvu vůbec nic, kromě chvilkového poblouznění, a za nic jsou astronomicky bohatí.

Ve skutečnosti je to největší paradox současnosti, že téměř nic o lidech vědy a techniky nevíme, ale do nebe vzýváme nic neznamenající sportovce a zpěváky.

Věda a takoví lidé, které kritizujete, nám přináší neuvěřitelnou výhodu. Když porovnáte společnost starověkého Říma a nás, tak pak prý pro každého z nás pracuje 300 římských otroků ve formě strojů.

0 0
možnosti
Foto

Ok, sice příliš nesouhlasím, ale respektuju váš pohled.

A s odstupem celkem lituju, že jsem se pouštěl do oněch zbytečných debat níže, no ale co už. Hezký víkend.

0 0
možnosti

P24e15t38r 18B26u17r77i56a64n

17. 1. 2020 20:33

Žádná fascinace těmito lidmi neexistuje a už vůbec ne naše. Možná vaše, když o tom píšete sáhodlouhý blog.

Nevím proč bych měl jako nechutně bohatý stavět někde v Tramtárii odsolovač vody a podobné věci. Zřejmě to nepotřebují, když se nenamáhali do teď to řešit sami.

Z miliardy by mi zbyla minimálně polovina.

0 0
možnosti

R^R^R^Karma

Ono je třeba pochopit jádro sdělení, a tím autor jistě nemyslel B. Gatese. Uvedl ho pouze jako příklad, protože tento muž patří z oněch celebrit k nejznámějším.

1 0
možnosti
Foto

Pane Chmelíku, hluboce se vám klaním.

Díky a hezký den.

0 0
možnosti
Foto

Bill Gates investoval hodne do vyvoje modularnich jadernych reaktoru. To je technologie, ktera by mohla svet zmenit. Podcenujete ho .

2 0
možnosti

Nebudu opakovat, co by na to řekl poručík Hamáček. A to byl lidumil!

0 0
možnosti
Foto

udělejte pro mne něco... jávim,jsem sebevědomá:)) Vemte s tím Billem G. fakt trochu zpátečku, Pavle...;-(i když se teda snažim vnímat, co chcete říct...

B.Gates...Oceňovaný jako největší charitativní dárce, zájem a financování v oblasti využití solární energie, věnované finance pro obnovu škod na planetě, charitativní koncerty - Bono Vox Vám to doloží, spolu projekt , kdy jako první ž dávno vysvětlují problematiku Afriky v nemožnosti vrácení dluhu, AIDS, děti nelze po smrti rodičů stavět do rolí dlužníků zvlášť v místě, kde se nemoc točí dokola a vybírá si oběti stále...financuje vědecký výzkum léků, financuje se svou manželkou fotoreportáže, které mají v podobě svědectví ze třetího světa a oblastí válečných konfliktů proniknout do nejvyšších politických pater a politiky probudit...nadto, je skromný...prostě se tím nechlubí a bere to jako samozřejmost. fakt nevím...:-/

4 0
možnosti
Foto

Beru to, ale jak píšu, vzhledem k možnostem je to pořád žalostně málo. To, co mám na mysli já, je daleko větší a revolučnější proces než tyhle vámi popisované drobnosti (ano, drobnosti). Kdyby spojili síly, vypadalo by to tu úplně jinak. Je třeba dívat se na tu šachovnici z větší výšky. Díky za přečtení.

1 0
možnosti
Foto

Než něco napíšete,zkuste si zjistit do jakých technologických projektu Gates investuje,nic významného.Jen se podílí miliardami na záchraně naší planety,to si ovšem na titulkach Blesku nepíše...

7 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS