Diskuse

Trocha pokory

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobré! mysleno az výborné! ;-) - snad jen naznačit praktické aplikace - dnešní doba je těhotná odhodit technologicky balast posledních 100 let, který zamlzil na čem lidská civilizace stoji - a to je filozofie.!!! Filozofie jako zcela praktický prostředek hledání postojů k zcela praktickým problémům kazdodenniho života. Filozofie totiz není nic smyšleného filozofie je totiz pozorovatelna v kazdodennim životě!!!

Divam se z okna na zcela krásně blankytne nebe běžného průměrného dne globálního oteplování kdyz byla zastavena letecká doprava která tak již nevytváří kondenzacni stopy pro odraz slunečního záření a tím mohou teploty ještě poskočit. Čekám az se ozvou s komentářem klimatologove. Ale možná se bude hlavně zachraňovat lidství před koronavirem a globální oteplování není na pořadu dne ted se musí hasit koronavirus který se rozšířil aby se zachranila ekonomika pokud by byly prázdné hotelové pokoje. Tak nějak se porad něco zachranuje ačkoliv možná zachranujeme vlastně jen sami sebe. Kočka domácí se nažere, lehne si k oknu, diva se kde co litá a co ja vim možná u toho i filozofuje, a pak se jde zase se stoickym klidem nazrat. Svět tak jak je se zda je z pohledu kočky stále v pořádku ...

Tak kde je problém??? ;-)

ps: Není to třeba v tom ze někdo svet stále jen jako jeden velký problém vidí? Nechce to změnit třeba jen úhel pohledu ... ??? Ale kdo? Kočka nebo panicek? ;-)

0 0
možnosti
Foto

Pavle, dávám Vám za pravdu. I když já bych bych to tak vzrušeně a vzletně napsat nedokázal. Třeba s tou přezíravostí se setkávám docela často. Ale naštěstí jsou i lidé dobří, ne jen ti do sebe zahledění tupci. Pěkný den

0 0
možnosti
Foto

Děkuji a máte pravdu. Budu dokonce troufalý a řeknu, že podle mě je těch dobrých většina. Aspoň tomu chci věřit.

Hezký víkend.

1 0
možnosti

Excelentní! Kéž by se takto zamýšlel a podle toho i konal každý!!!

Karma R^R^R^

1 0
možnosti

Proč jsem záhy přestala číst váš článek, je to jednoduché,

nemám ráda takováto kázání, mravoučná nabádání, ale věřím, že budete mít hodně kladných ozev.

Lidi mají plno plnou pusu krásných slov, mám raději, krásné činy.

Hezkou sobotu všem.

0 0
možnosti
Foto

V pořádku, je to ovšem pouze popis poznání, ačkoli to může jako mravouka vypadat. Ohledně činů dělám, co můžu, ovšem toto je koneckonců blog, činy na papír nepřenesu.

Hezký víkend.

2 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1107x
Nezávislý pozorovatel šumu světa

Seznam rubrik