Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Jenom takhle z dějin. Víte, kdy se poprvé objevil fenomén inflace, tedy fenomén tehdy ještě neznámý a v žádném případě úmyslně vyvolaný? - To bylo nedlouho po objevení Nového světa. To tam takhle Španělé začali těžit ve velkém vzácné kovy zlato a stříbro a nejprve úžasně zbohatli. Ovšem hospodářství své země postavili na tom, že si za dováženou minci budou moct kupovat tolik co dřív. No, jak v Evropě zlata a stříbra přibývalo víc a rychleji než hmotných hodnot, začaly i ty platidla z poctivých vzácných kovů pozbývat hodnotu - a španělský stát kvůli tomu posléze zbankrotoval.

Jo, tenkrát to bylo pro lidi překvapení, že za 1 platidlo už nedostanu 1 věc, ale 1/x věci. To byla inflace. Dnes už je banksterům a regentům jasné, jak to funguje, takže je naprosto oprávněné mluvit o zlodějině.

1 0
možnosti
ZZ

Nějak se to těm hloupým občanům vysvětlit musí, že za to může někdo jiný !!!!

;-D

0 0
možnosti
AK

Slyšel jak vysvětlit pojem inflace manželce:

"Když jsme se brali, měla jsi míry 90-60-90, kdežto teď 100-90-100.

Je to sice víc, ale má to menší hodnotu..."

3 0
možnosti
Foto

I když budete inflaci (terminus technicus) říkat zlodějna nebo jakkoliv jinak, problém tím nevyřešíte.

0 0
možnosti
PC

Ba naopak. Pokud budeme nazývat věci pravými jmény, jak to udělal autor blogu, tedy že inflace je pouze zastíracím pojmem pro krádež (zlodějinu), pak teprve můžeme problém opravdu řešit, a ne o něm vést jen plané řeči.

A platí to nejen o "inflaci".

5 0
možnosti
JT

Souhlas, karma, jen si dovolím maličko nesouhlasit s touto větou: "Nikoli aby se k nám chovali jako k nesvéprávným vidlákům", vidláci narozdíl od Redlů bývají svépravní a jak název napovídá umí házet vidlemi a lze u nich najít selský rozum.

3 0
možnosti
JK

Už jsem na to přišel. Vy jste ten důvod proč jsem ztratil důvěru v "selský mozek", vy a vám podobní "myslitelé". I babička se křižuje, když takovýto "selský mozek" vstoupí do krámu.

Inflace = kradení, tohle dlouho nic nepřekoná.

Přestaňme tomu prosím říkat válka, natož krvavá putinova genocida. Za tenhle nicotný konflikt se jenom všechno zdražování schovává.

A kdo za to teda může? Kdo řekl Putin, dostane na holou, za všechno může pouze naše vláda, protože autor přesně ví co úředníci nemají dělat, sice neví co vlastně vláda dělat má, zato ví, že účetní nemá krást, což určitě křičí každé ráno směr Čapák a Lánská obora. Proto taky nezapomíná na volbu prezidenta a jasně vnímá, že by neměnil, ale asi nechápe, proč nejde mít jednoho vůdce na furt.

1 4
možnosti
ZZ

Slabé, hodně slabé Jirko.

Kam se hrabe Babiš s 50 milionovou dotací na hnízdo, kam se může jít každý podívat. Zapomněl jste na senátora Nováka ? Kolik tam bylo miliard, které už nikdo nikdy neuvidí ? Ale abych nevytahoval jen staré hříchy.

Co říkáte na tu půjčku ČEZu. 75 miliard Kč od naší vlády - dobrý, co ?

A ceny elektřiny nejvyšší v celé EU - dobrý co ?

A co výše inflace ? Taky dobý co ?

;-)

0 0
možnosti
PK

Velmi se to blíží dnešní realitě a navíc k tomu Fiala vyhlášen nejhorším premiérem v Evropě, tak co očekáváte, no a proto platí již dnes všude dobře doma nejdráže....

3 0
možnosti
JK

"Nicméně ve výsledku nezáleží na tom, jestli je tam Petr, nebo Pavel." Oba soutěží o vtip měsíce. ;-)

0 0
možnosti
OD

Jak vidím, dnes vykvetla celá louka bláznivého kvítí.

Smutný už kope hrob, Navrátil se vrátil, teď tomu dal Jeřábek korunu.

"Voni nás vokrádají"! Spiknutí!

Vyhlašuji denní soutěž o hrábě, uvidíme, komu hrabe více. Zatím vede pan autor.

3 5
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1107x
Nezávislý pozorovatel šumu světa

Seznam rubrik