Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já jsem Vás stejně vždycky podezíral, že jste tajný dezolát. A vida! Jednání o míru byste chtěl, aby se přemýšlelo, byste chtěl, s paní Krištofíkovou si klidně diskutujete a ani jednou jste ji nenapadl, že je proruská trollka, Rogera Waterse jste neodsoudil... Tak takhle by to nešlo ;-D;-D;-D

2 0
možnosti

Nějak vám ušlo, že TV Nova, potažmo její TN.cz nejsou veřejnoprávní médium, nýbrž prachobyčejný bulvár. Nechápu, co vás vedlo k tomu, dát si takovou práci nad rozborem jejich přihlouplého článku. :-P

0 0
možnosti
ZZ

Nemůže být i bulvár žalován ?

8-o

0 0
možnosti
Foto

Tedy jsem si vědoma tapetování zde. Ale přes to: měl jste, pane Jeřábku, naprosto přesné informace ke covidismu a vakcínám, resp. nesrovnalostem v propagandě a byl jste orientovaný díky Vaší touze po objektivním náhledu dříve než většina. Takovým lidem (jako jste Vy) patří úcta. Každá kapka dobrá.

Jen by mne zajímalo: Jste stále pro dodávky zbraní pro Ukrajinu? Primární odsouhlasení vede vždy díky salámové metodě ke schválení další fáze....COž se děje. Kde máte hranici, kdy už nesouhlasíte? Bezletová zona? Zbraně dlouhého doletu? Jaderné zbraně?

0 0
možnosti
Foto

1) Já vám děkuji. Bylo nás víc (hodně? hmm...).

2) Krátce: ale kdeže! :) Jasně že před rokem jsem, jako mnozí, říkal hoši, braňte se, a tedy je třeba posílat zbraně atd. Jenže to byl březen 2022. Musel bych být blázen, kdybych si v únoru 2023 stále myslel, že to je nějaká unilaterální, transparentní operace. To je jako kdybych si ještě v létě 2020 myslel, že tady je nějaký strašlivý virus, který nás tu snad všechny pozabíjí, nebo kdybych si v létě 2021 myslel, že tahle a tahle tečka (která už bude zaručeně poslední) ze mě udělá supermana.

Přece jenom hlupák by neměnil pohled, když je stavěn před nová fakta. (Ovšem zase chápu, že lidi jedoucí striktně na masmédiích jsou na tom z hlediska faktů bídně. :))

Už jsem to někde v nějakém komentáři popisoval, ačkoli asi v žádném blogu: ano, jakožto hrozný lidumil a těžký hipík (vlastně tedy normální člověk, ehm) jsem například pro humanitární pomoc tady, na tom se nic nemění. Ale je jasné, že co se tam odehrává, je zase nekalá proxy válka, ostatně jako vždy. A pokud vím, Ukrajině bylo nabídnuto jednání. Sice za brutálně nevýhodných podmínek, ale jednání mohlo nastat. Pan Zelenský, kterého jsem ještě před rokem obdivoval (a netvrdím, že bych chtěl být v jeho kůži, ať už mu šéfuje kdokoli), ovšem řekl 'nepřipadá v úvahu', a budou tedy holt bojovat do posledního Ukrajince. Přitom jiná možnost než vyjednávat není, protože matematicky vzato UA nemůže nikdy vyhrát; na každého padlého Ukrajince tam naběhne pět Rusů, čili tudy cesta nevede. Je to řízené krveprolití.

Když tady raději vynecháme, že ve skutečnosti se nejedná o válku UA vs. RU, a zůstaneme na obecně srozumitelnější rovině, mohli bychom snad bezpečně říci, že pro UA existují pouze dvě možnosti: nechat si dál masakrovat lidi a ničit infrastrukturu, anebo začít vyjednávat a obětovat nějaké to území (kde je stejně většina obyvatel nejspíš ruská, že jo). Jakkoli nesnáším černobílismus, třetí možnost tu nevidím.

1 0
možnosti
PH

P86a55v57e36l 48H20e80k

10. 2. 2023 21:41

Článek toho máselníka byl zajímavý, připomněl mi knihu Akce L od Františka Běhounka, tam je vliv Měsíce na zemětřesení jedna ze zápletek. Nicméně v závěru článku je tvrzení máselnického vědátora zpochybněné. Každopádně fascinující že věnujete tolik času poukazováním na údajnou manipulaci, dyby to byly hlavní zpráva v televizi, budiž, ale v periodiku na webu, zítra po tom neštěkne ani pes.

0 0
možnosti
Foto

Zítra pes neštěkne ani po zprávách v televizi. Respektive zítra zprávy v televizi ani neštěknout po tom, co bylo včera a pojedou novou masáž dle diktátu zrovnapravd. Zůstává nezměnitelný postřeh autora, že jediné, co zůstává, je manipulace dle potřeb. Na webu či v televizi- to je fuk.

2 0
možnosti
PC

V rámci vlastní psychohygieny, potažmo pak svého celkového zdraví, se snažím té nevídané masáži co nejvíce vyhýbat. Ale bohužel, zcela vyhnout se tomu, co se kolem děje a jak je to komentováno, nelze.

Ani v nejhorším snu bych si ještě před několika lety nepomyslel, že se něčeho podobného dožiji.

Vám samozřejmě karmaR^

3 0
možnosti
Foto

Já už jsem vlastně rezignoval něco podobného popisovat. Protože nevěřím, že by to mohlo zajímat lidi, pro které je to novinka. Kdo si manipulaci a její techniky uvědomuje, může si pro trénink zdravého myšlení pustit v TV publicistiku, nejlépe ČT. Popsal jste to srozumitelně.R^

6 0
možnosti
Foto

Hezky napsáno. R^

Myslím, že jediný princip, kterým se musíme řídit, abychom se nezničili, je ten kompas (dobré/zlé), který máme implementovaný v sobě. Ničím jiným si nemůžeme být zcela jisti :-)

Z pohledu kvantové fyziky třeba Jan Rak: "Pravda je dohodnutá informace" nebo dr. Peková "Je to na vás, co se stane".

Naprosto podstatná je motivace. V tomto případě: Motivace čtenáře zjistit motivaci redaktora (proč to píše a pro koho). A redaktor by měl pátrat po motivaci zkostnatělých vědců ( proč pro ně není pohodlné/přínosné připustit nový názor).

Krásný den v dnes poněkud sebedestruktivním matrixu. :-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1107x
Nezávislý pozorovatel šumu světa

Seznam rubrik