Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Takze kdyz USA prijali mistni figurku Vavru, ktery uz 20 let chodi na diskuse se vysmivat cechum, mam nyni ja moralni povinnost prijmout a zivit treba cernocha z USA? To fakt dava smysl, pane autore.

Jako dalsi clanek byste mohl napsat pojednani o tom, co si ti lide, kteri od nas odesli, mohli v nove domovine dovolit vuci kulture a puvodnim obyvatelum, co vsechno dostali, a jak dlouho nemuseli pracovat, ani se ucit jazyk a dostavali davky.

Ale myslim, ze vy neuvidite rozdil ani v tomhle. Neprekvapuje me to.

9 1
možnosti
JS

Lidé, kteří od nás utíkali, tak neodcházeli, aby v zahraničí zakládali komunistické buňky nebo rudé koutky. Chtěli žít životem, jaký se žije v zemích kam odcházeli. A to je myslím velmi podstatný rozdíl.

28 2
možnosti
MV

M60i92l64a14n 58V21i11k

20. 9. 2018 20:52

Pan Janda asi v USA založil místní organizaci KSČ...

0 0
možnosti
HN

H94o72n23z54a 45N72o81v11á35k

20. 9. 2018 16:52

Kdyby lidé pochopili,že jde o ironii ,tak máte karmu jako hrom.;-)Nebo o ironii nejde?8-o

6 0
možnosti
JL

Mně se zdá, že autor žije někde mimo realitu , asi je to polárník, co se právě po delším pobytu vrátil z Antarktidy. tyhle věci se přece už 1000x omlely, probrali, diskutovaly a najednou spadne někdo ze švestky a nadnese to pateticky a uraženě znovu. Kde to žijeme? :-/

17 2
možnosti
JL

Ano, prchali za války, ale ne každý stát měl zájem je přijmout - viz tragický osud etnika židů, kteří utíkali před nacisty a horkotěžko se jim dařilo dostat se z Francie za moře, protože USA nebraly, měly kvoty.

3 0
možnosti
MV

M84i15l30a33n 40V80i79k

20. 9. 2018 15:28

O tom, že muslimové považují v naprosté většině své právo i historické návyky za nadřazenou normativní hodnotu společnosti a tvrdě na společnosti vyžadují ústupky, snad ani nemusíme mluvit. Nepřicházejí k nám, aby se stali Evropany. Důkazy nám poskytne každá škola a každé město s výraznou muslimskou menšinou. Naše tolerantní (z jejich pohledu slabá a bezuzdná kultura osamělých jedinců) jejich kolektivní postoj nezmění (náboženské společenství má pro ně nejvyšší hodnotu) a světskou kulturou individuální svobody pohrdají..

https://www.novinky.cz/komentare/483921-komentar-chemnitz-aneb-odlisna-reakce-na-zapade-a-ve-stredni-evrope-alexander-tomsky.html

31 2
možnosti
MV

M12i52l28a12n 59V97i41k

20. 9. 2018 15:05

Porovnáváte hrušky s jablky. Naši emigranti něco vyžadovali ve státu, který je přijal?? Vnucovali svůj životní styl svému novému okolí?? Zbytečné se s Vámi bavit.

49 2
možnosti
JS

J46a19n 45S45t42e72h93l44í15k

20. 9. 2018 15:04

...Nepamatuju si ovšem, že bych ve kterékoli učebnici četl něco o tom, že by tehdy po náměstích západních měst chodili pitomci s maketami šibenic a skandovali cosi o tom, že Čechy tu nechtějí a ať si ti pivní smíškové, chytráci a zloději táhnou zpátky, odkud přišli...

Asi máš krátkou paměť. Když Bavoři přijímali sudeťáky, tak říkali "co je to za lidi, když s nima ani dlouholetí sousedi nechtějí žít".

11 0
možnosti
JS

Ve svém článku například pokládáte tuto otázku, cituji: "že by desetimilionová, tzv. demokratická země neměla prostředky na to, aby zde pomohla několika málo lidem?" Jenže o to nejde. Češi už nesčetněkrát ukázali, že pomáhat umějí. Když Česká republika v roce 2015 pozvala na své území syrské rodiny, které měly děti s nemocným srdcem, a nabídla jim špičkovou chirurgickou léčbu s veškerým zaopatřením, tak ti lidé utekli do Německa, a to takovým způsobem, že při tom riskovali život svého nemocného dítěte. Tato situace se posléze opakovala. Člověk se pak nutně musí ptát – co je to za lidi? Chcete je srovnávat s emigranty za minulého režimu? Aby ta Vaše analogie fungovala, museli by ti čeští emigranti na Západě vytrvale lpět na komunistické ideologii a vytvářet v západním Německu socialistické komunity. Ve skutečnosti dnes české emigranty od Němců nerozeznáte. Imigranti z islámských zemí uvažují zcela jinak – prchají sice ze svých rozvrácených zemí, ale odmítají se vzdát toho, co jejich země rozvrátilo. A dokonce svou víru považují za lepší, než to, co máme v Evropě.

Také píšete tradiční výtku o tom, že, cituji: "pobírat od nějakého spolku gigantické přídavky – ale vracet něco? Pchá!" Ve skutečnosti většina klíčových podniků na území České republiky – od průmyslu, přes banky po vodárny – jsou v rukou firem z takzvaných "starých zemí EU". Do zahraničí z České republiky odchází až čtyřikrát vyšší částka (dividendy, odměny akcionářům), než jakou dostáváme z tzv. evropských dotací. A to do toho nepočítám finanční finty, které dělají průmyslové podniky při přesouvání zboží ze sesterských do mateřských společností. Jsme pro západní země EU zlatým dolem. Já neříkám, že je všechno špatně, ale už je na čase, abychom z bohatství, které se u nás vyprodukuje, také něco měli. Zatím nám nabízejí, abychom se "solidárně" podíleli na sociálních experimentech s islámskou imigrací, kterou vymysleli lidé s eugenickým uvažováním.

51 2
možnosti
SB

K těm fintám, o nichž píšete, patří též tzv. poradenská činnost.

Někdo v mateřské firma na Západě funguje jako poradce, sdělí naší firmě, že o půlnoci bývá větší tma než v pravé poledne, a za tuhle poradu si naúčtuje tři tisíce Euro.

Po oficiální stránce to není odvádění zisků jinam, nýbrž proplacení služby (tedy služby poradenství), ale de facto je to jen jiná forma toho odvádění peněz.

12 0
možnosti
VV

Ja bych tozjednodusil na to: Nejsme jako oni.

Oni pomahali, nas to ani nenapadne.

5 27
možnosti
SB

Jejich věc, že pomáhali.

Mně nepomohli, dokonce jsem od nich ani nic nečekal, nepožadoval a uznávám, že neměli sebemenší důvod mi pomáhat.

Ale tím pádem mi nevznikl vůči nikomu žádný závazek a odmítám se ohlížet na to, zda pomohli třeba Vám. Jste emigrant, měl jste na emigraci právo, ale po opuštění republiky jste od jiných přijal pomoc vy a nikoli já.

Vy plaťte své dluhy (ať už ty finanční, tedy právně závazné, nebo ty morální, tedy právně nezávazné) a já budu totéž dělat se svými dluhy.

Nežádám Vás, abyste mé dluhy platil za mne, ale též nevidím důvod, abych já platil Vaše dluhy za Vás.

17 3
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1107x
Nezávislý pozorovatel šumu světa

Seznam rubrik