Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Váš článek byste měl poslat příslušným odborům města (odbor dopravy a životního prostředí, a též odboru rozvoje města), a na zasedání zastupitelstva to ve zkrácené verzi přednést. A případně to zastupitelstvu předat přes podatelnu). Kromě toho můžete sepsat patici, na kterou potřebujete minimálně podpisy od 0,5% obyvatel města, kterou též předáte zastupitelstvu. To je pak povinno ji do měsíce projednat.

Podobně se můžete obrátit i na příslušný Krajský úřad.

A nakonec, když to nepomůže, zkuste nějakou zuřivou TV stanici.

Je to fuška, ale u nás se tímto způsobem podařilo odvrátit šílený stavební záměr, výše uvedené kroky (včetně TV) jsme museli provést.

1 0
možnosti
Foto

Já bych tam v prvé řadě prostě zašla...a zjistila, proč se parkuje tak, jak se parkuje, proč není (tam, kde si myslím, že by to šlo) odstavné parkoviště a jaké jsou v tomhle plány a v klidu bych si sebrala informace. Až pak si začala dopisovat...

0 0
možnosti

Myslim, ze to neni jen problem Kutne Hory, ale vsech mest. Auto nema jako za vlady jedne strany kazda dvacata, ale kazda rodina. A mnoha jich ma i vic. A ta auta musi nekde byt. kde sjou penize, resi to mesta podzemnimi garazemi. Ale v historickych mestech jako kutna Hora to neni jednoduche.

1 0
možnosti

Mám trochu rozporuplné pocity, stejně jako Jana Majová ... do Kutné Hory jezdíme poměrně často, máme to tam rádi (manželův rod pochází z nedalekého Malešova). Aut je prostě hodně a jezdíme jimi všichni. Upřímně - víc mi vadí v centru cyklisté,kteří jsou skutečně schopni zajet kamkoliv a kola opřít kdekoliv, včetně té Barbory.

Ale tento váš blog nic nenapraví, nebo máte pocit, že si ho kutnohorští radní přečtou? Není to tak trochu alibismus? Já tomu nerozumím, ale určitě to oni dělají špatně ...

0 0
možnosti

Já teda nevím, zrovna jsem tam byla v sobotu a předtím každý víkend 10 let, vždy chůze přes centrum a nepřijde mi, že by zrovna Kutná Hora měla problém s auty. Jediný v čem vidím problém, tak MHD ta je na to, kolik tam jezdí turistů dost tragická.

1 0
možnosti
Foto

J77a15n94a 78M78a71j14o89v38á

12. 7. 2019 14:53

Jsem přinejmenším rozpačitá...

Radnici nesledujete, proč se rozhoduje jak se rozhoduje nevíte a vědět nechcete, ptát se nepůjdete, otevřený ani jiný dopis nepošlete, věcem, které kritizujete (jak sám píšete) nerozumíte a vlastně netušíte jak to je, ale kritizujete jako dívý.

Víte, on ten problém prostoru v historických (nejen) městech prostě je. Aut přibývá, je to samozřejmá součást našich životů a tak je to potřeba brát a řešit. Možností moc není, ulice prostě nafouknout nejdou. Dřív prostě středem ulice tekla stoka (a nebylo to nic moc) a dneska straší auta (a není to nic moc). Říkáte, že se dají vybudovat parkoviště. To by bylo prima. Ale dala? Jsou pozemky města? Dovoluje to územní plán? Jsou na místech, kde se dá stavět? A pokud ano, proč je problém, abyste místo blogového (čti hospodského) komentování prostě hledal řešení, které dopravě aspoň trochu uleví?

Žiji v historickém městě, s Kutnou Horou máme společnou tu krásnou a náročnou záštitu UNESCO. Parkujeme doma, tak jsme v klidu. V centru je peklo stejné jako v KH. Kritiků situace spousta. Řešení málo... Do KH jezdíme rádi, máme oblíbený penzion a ten má vlastní parkoviště (uf). Předloni tam ale nebylo volno a bydleli jsme opravdu v centru. Parkování naprosté peklo. Dost by mne zajímalo, jak si představujete, že si mají lidi poradit. Ono to auto není nafukovací a někde parkovat prostě musí. Vám se v centru nelíbí auta, ale ani autobus, který tam jezdí dost možná proto, aby se dalo dostat jinak...

A stromy? Nevíte, nerozumíte tomu...ale má se to dělat jinak.

Ach jo. Dál jsem nečetla.

1 0
možnosti

Jako řešení přichází v úvahu sběrné parkoviště a shuttlebus.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS