Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"A kromě zavilých komančů jsou v Rusku jistě milióny normálních civilizovaných lidí, včetně matek a dětí."

Zdroj: https://paveljerabek1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=795015

"Rusové umožní prezidentovi Vladimirovi Putinovi setrvat u moci až do května 2036. Změny v ruské ústavě schválilo v referendu 77,9 procent voličů, vyplývá po sečtení všech hlasů. Proti změnám v základním zákoně se vyslovilo 21,27 procenta hlasujících."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-referendum-ustava-zmena-prezident-putin-vlada-mandat-prodlouzeni.A200701_205047_zahranicni_pmk

Já jen dodám, že to referendum se uskutečnilo v roce 2020, tedy 6 let po anexi Krymu a v době, kdy Rusko zcela nepokrytě strkalo svůj všetečný rypák do oblastí východní Ukrajiny.:-/

0 0
možnosti
Foto

Jo jo, ať žijí svobodné volby, transparentní referenda a důvěryhodná masmédia, což tam všechno jistě je...

Hezké svátky přeji.

0 0
možnosti
Foto

Proč píšete tak zřídkakdy? R^

1 0
možnosti
Foto

Ó! :) Díky, já teda raději kvalitu než kvantitu. Jak to vypadá, když je to naopak, se lze přesvědčit hned v několika případech tady na blogu.

Hezké svátky, pane K.

1 0
možnosti

Mám pocit, že už to první srovnání školy a Ruska pokulhává. On se ten školní "dareba" nebude nikde chlubit uspěchy svých spolužáků, na rozdíl od ruské věrchušky. Ale chápu, že někdo ten rozdíl nevnímá.

1 0
možnosti

Naprosto přesně popsáno, pane Jeřábku.R^

2 2
možnosti
Foto

Říkat někomu dezolát je podle vás špatně????? Podle mě si tento název určitá skupina lidí zaslouží. Nikde jsem nečetl, že nemáme říkat fašistům fašisti“, “nacistům nacisti, komunistům komunisti“ A proč máme tedy určitou skupinu lidí nálepkovat? Odpověď je úplně jednoduchá. Protože si to zaslouží. Zločincům říkáme zločinci, vrahům vrazi, fašistům fašisti. Proč by dezoláti neměli být dezoláti? Dezolát je osoba který ztratila základní morálku. Někdo kdo ignoruje utrpení Ukrajinců, který vůči Ukrajincům trpí národnostními předsudky, dokonce je považuje za nějaké „horší“ nebo „méněcenné“ Dezolát, když slyší o bombardování civilistů na Ukrajině, tak se tomu směje nebo je mu to jedno. Nebo tomu nevěří. A Ukrajinec pro něj nemá také žádnou hodnotu. Jeho nenávist mu brání empaticky domyslet celou záležitost až do důsledků. Na takové lidi máme být slušní? K takovým lidem máme být vstřícní? Takové lidi nemáme nenálepkovat? A co je na tom dobrého? Proč?

2 5
možnosti

Dezolát je především hanlivé, pejorativní označení člověka, jímž někdo (z jakéhokoli důvodu) pohrdá ve smyslu "odpad společnosti". Toto veskrze ponižující označení je tedy svým původním významem jednoznačně nadávkou, na rozdíl od vámi zmiňovaných slov s přesným významem (fašista, komunista, nacista, vrah....).

Bohužel, dnes se stalo toto slovo nálepkou, resp. hanlivým výrazem, pro lidi s jiným názorem, ať už na JAKÉKOLI téma (!), přičemž ve většině případů to s jejich morálkou nemá absolutně nic společného.

Proto každý, kdo tohoto slova vůči jiným používá (a tak je nálepkuje), pohrdá vlastně všemi, kdo nesdílí jejich názor. Tyto lidi považuje za méněcenné, horší, nemající žádnou hodnotu, a naopak sebe má za lepšího, nadřazeného....

Pozn. Píšu OBECNĚ, nezávisle na uvedení Vašeho konkrétního případu.

1 0
možnosti

R^, mám úplně stejný pohled a níže již vidím hodně "šarlatových" písmen.

5 2
možnosti
Foto

I to Vaše je poněkud do ruda. ;-D

1 3
možnosti

Mám stejný pohled na věc. Dezolátům zdar! R^

7 1
možnosti

M55a53r76t43i53n 37Š30u72l71c

4. 12. 2022 10:56

Já myslím, že na "váženého čtenáře" je toho opravdu trochu moc ..a nestravitelné.

Jednoduché.. černo-bílé ..instatní a hotové pravdy.. To je to, nač je moderní čtenář již zvyklý, a co je pro něj stravitelné.

2 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS