Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Země je placatá a za svým názorem si stojím, podobně jako si za svým názorem o rakovině stojí i Jaroslav Dušek.

1 1
možnosti
Foto

No a v tom je ten problém. Kdo trochu zvládá fyziku, tomu rychle dokážu, že Země je rotující (skoro)koule. Kdo je ale fyzikou naprosto nepolíben, tomu nedokážu nic. Nepochopí to. S Duškem je to podobné.

3 0
možnosti
RW

Ve skutečnosti nejde o nějakého Duška či dokonce rakovinu. Jde o něco mnohem horšího - o světonázor.

Stovky let se držel názor, že země je placatá, nad ní sedí Bůh který ji nějak řídí, ale lidé nemají právo se ptát ani proč ani jak a všechno co potřebují vědět je v jedné knize. Pak, po tisících mrtvých se světonázor posunul a připustil, že lidé mohou zkoumat a poznávat svět, ale jen ten materiální. Teď, po dalších stovkách let se objevili noví kacíři, kteří tvrdí, že světy "nahoře" a "dole" mohou být propojené mnohem více, než si dovolí zkoumat veda či náboženství.

To samozřejmě vyvolává obrovský strach jak v řadách církve, tak řadách vědy, že by přišli o svůj monopol na pravdu, který si tak těžce vydobili...

3 0
možnosti
JS

Ve skutečnosti jde o světonázor, že jakákoliv blbost z úst jakéhokoliv blba je stejně relevantní jako třeba výsledky vědeckého poznání. Takže dnes neuvěřitelně procento Američanů věří v placatost země a jsou na sebe hrdí.

Tvrdit, že za nemoc si může člověk sám svými špatnými myšlenkami, je vlastně stejné jako tvrdit, že vás nemocí trestá Bůh za vaše hříšné činy, tedy přesně to, co ve svém příspěvku kritizujete. Operujete tady jen s jinou verzí “náboženství”, víry.

To samozřejmě vyvolává obrovský strach a nedůvěru v budoucnost lidstva, když v době informační si nezanedbatelná část populace vybírá za “své názory” ty největší blbosti.

1 0
možnosti
MS

Zajímavý je, že se proti tomu vymezila i jeho dlouholetá kamarádka z Pelíšků. Kým je ovlivněna ona?

Jaroslav Dušek to prostě překombinoval, ačkoli to myslel dobře. Ona spousta dobrých úmyslů je upozaděna použitím špatné formulace. Možná on nenávidí osud za to, že mu právě rakovina sebrala maminku a prarodiče a tohle je způsob, jak se s tím vyrovnává. V jeho výroku je cítit jeho frustrace ze ztráty.

2 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že se sám bojí a tímhle "vysvětlením" hledá způsob, jak tomu zabránit (nebo jak sám sebe přesvědčit, že tomu zabránit může). OK, je to jeho způsob, ale ať ho nevnucuje ostatním.

2 0
možnosti
PC

Přesně a pravdivě vystiženo!

3 0
možnosti
PC

Jen dodám, že v pojetí západní medicíny bohužel stále převažuje ryze materialistický přístup nejen ke zdraví, ale také k životu. Mechanicky se "opravuje" se tělo, ale vůbec se nezkoumá skutečná (duchovní) příčina nemocí, tedy to, co je nejen ve zdraví (nemoci), ale i v celém životě nejpodstatnější.

Pana Duška moc nemusím, vnímám u něj totiž spíše ego nežli skutečný duchovní potenciál (alespoň na mne tak tento pán působí).

Nicméně to, co řekl, je pravda, bohužel ovšem prezentovaná dost necitlivě. Pro lidi, kteří nemají o psychosomatice (celostní medicíně) ani páru, natož pak o duchovním aspektu života, musela být jeho slova tudíž zákonitě šokující a zranitelná.

3 0
možnosti
Foto

Každý má nárok na svůj názor, i Dušek. V tom problém není. Problém tkví v tom, když někdo jiný takový názor přijme jako životní poznatek a bez ověření, tedy ve formě blábolu, jej šíří dál. A protože lidská hloupost je nesmrtelná, tak už tu takových blábolů byly hromady a budou se hromadit i nadále.

5 0
možnosti
Foto

On si kdekdo myslí, že pod právo na "svobodu slova" patří i šíření lží. Svoboda slova je ale jen svoboda vyslovit svůj názor ("myslím si, že...", "můj názor je, že..."). Nikoli právo šířit lži. Tohle spousta lidí nechápe (nebo chápat nechce).

4 3
možnosti
PK

Ten papaláš je lékař a onkolog, takže si dovoluji tvrdit, že tomu rozumí lépe, než Vy, a pan Dušek. Mimochodem, je ministrem zdravotnictví, ne války. To u nás nemáme.

7 0
možnosti
RW

Ten lidský odpad, co zrovna sedí na ministerstvu sám popíral celou řadu vědeckých důkazů, ohledně covid - třeba už v dubnu 2021 byla dostupná studie jednoznačně prokazující, že očkování proti covid NENEVEDE k dlouhodobějšímu zabránění přenostu a stavět na očkování "bezinfekčnost" už tehdy bylo v rozporu nejen se zdravým rozumem, ale i s sktuálním vědeckým poznáním.

Ohledně oblasti kterou se už řadu let zabývá Dušek netuší už vůbec nic, jen hlásá VÍRU, že nic podobného není možné (což je z vědeckého pohledu taktéž naprostý nesmysl)

1 6
možnosti
Foto

To, co popisujete jako "starý poznatek" (totiž "nemoc si KAŽDÝ v hloubi způsobuje sám") je ve skutečnosti lež.

Nemoci si samozřejmě mnoho lidí způsobí samo, ale není to ani zdaleka jediný způsob, jak nemoci vznikají.

Prakticky jste svým "starým poznatkem" popsal svět černobíle přesně tak, jak jste si to vzápětí zkritizoval.

6 0
možnosti
Foto

Ano. Když k tomu "veselá mysl - půl zdraví" přidáme ještě "hygiena - půl zdraví", tak se ve špitálech začne léčit tak, že si půjdete umýt ruce, při tom se budete tlemit - a jste zdráv/a...

7 1
možnosti
VF

Dobrý den. Se zájmem a respektem jsem si přečetl Váš názor. Troufám si vám stručně sdělit moji osobní zkušenost. V roce 2002 jsem byl postižen onkologickým nálezem zvaným maligní folikulární lymfom. Podstoupil jsem dlouhou chemoterapii a pak autologní transplantaci kostní dřeně. V roce 2013 se dostavila recidiva a po další roční chemoterapeutické léčbě jsem v lednu 2014 podstoupil opět novou autologní trasplantaci kostní dřeně. Od té doby jsem v takzvané remisi. Jsem vděčný našemu zdravotnictví, Ústavu hematologie a krevní transfuze a klinice hematologie VFN, že mne dvakrát vytáhli z tohoto onemocnění. Brzy mi bude 80. Každý den dělám fyzicky náročnou práci na údržbě rozpadlého statku, kam jsem se přestěhoval v roce 2007. Mám radost z každého dne života. Je mi úplně šumák, co kdo kde komu a o kom vytrubuje do světa. Srdečně zdravím.

11 0
možnosti
JB

J20i42r90i 15B28o94r

20. 7. 2023 13:52

Mám podobnou zkušenost i názor. Zdravím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1107x
Nezávislý pozorovatel šumu světa

Seznam rubrik