Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J68i52ř92í 64A60l34e34x94a

10. 9. 2018 19:28

Tak v duchu následujícího článku: blb nevolební....

0 0
možnosti
Foto

Předlouze jste rozvíjel teorie na podporu vaší neúčasti u voleb až jste je poslední větou dokonale popřel. Nechodit k volbám je ten nejhloupější a nejvíc kontraproduktivní krok, který můžete zvolit a který pouze všechno to, o čem byl váš blog, zhoršuje.

Skutečně si myslíte, že to někomu "nandáte" když nepůjdete k volbám? Ale vůbec ne, je to přesně ten postoj, který nejvíc nahrává těm nejbezpáteřnějším šmejdům, kteří se do voleb cpou. Náš volební systém je totiž takový, že účast voličů v podstatě nepotřebuje, kandidát může být zvolen pouze jediným, klidně i tím svým, hlasem. Zmetek na kandidátské listině tedy bude jen rád, že zůstanete doma a nebudete volit někoho proti.

0 0
možnosti

Několik lidí tady v komentářích píše, že "takto to u nás vypadá, protože lidi nechodí k volbám". A jak by to tu vypadalo, kdyby všichni lidi k volbám šli? Opravdu má někdo pocit, že by se něco zlepšilo? Kolik různých vlád už se u nás vystřídalo a změna v podstatě žádná. Opravdu si myslíte, že kdyby volby vyhrál někdo jiný, podle vás lepší, tak by se nám tu žilo líp?

Já taky k volbám nechodím a to ze dvou důvodů. První je ten, že si opravdu nemyslím, že je nějaký zásadní rozdíl v tom kdo ty volby vyhraje. A druhý je ten, že zastávám názor, že lidi jako já, kteří se o politiku zajímají velmi povrchně nebo dokonce vůbec by volit neměli. Pokud něčemu nerozumím, neměl bych se k tomu vyjadřovat, obzvlášť když to může (alespoň teoreticky) ovlivnit životy 10 milionů lidí.

0 0
možnosti

Má li se to změnit k lepšímu, pak chodit k volbám je podmínka nutná, nikoli však postačující. Zajímat se o politiku neznamená mít perfektní přehled o tom, co který politik vyblábolil, ale jde o to udělat si vlastní názor, neovlivněný propagandou.

2 0
možnosti

Pane Jeřábek, v jádru máte ve všem pravdu ale máte to tak zbytečně rozepsané, že se v tom sám ztrácíte. Já třeba poctivě k volbám chodím, ale když pak vidím jak to dopadne, tak si říkám "naposledy"....a stejně zase jdu. To, že lidi volí miliardáře, který vlastní přední masmédia a v podstatě může ovlivňovat cokoliv a kohokoliv mě hlava nebere. No a že si pomohl při sestavování vlády podporou Komunistů, tak to je vzhledem k jejich volebnímu výsledku výsměch všem... právě .toto může spoustu lidí od voleb odradit. K žebrákům se vyjadřovat nebudu, třeba v Praze někteří své lukrativní žebrací posty pronajímají...ale zase aby jsme je neházeli do jednoho pytle...

1 0
možnosti

a já to blbec četl do konce,takovou slátaninu názorů.

1 0
možnosti

P26e69t50r 39L97a83n46g74e62r

29. 8. 2018 11:29

Ignorovat volby je vaše svaté právo, ale nechápu, proč tedy to ignorantství tak kritizujete, když se dobrovolně vzdáváte svého malého podílu na řízení státu?

Když vám vadí milionář, tak proč jste nevhodil svůj hlas proti němu?

5 0
možnosti
Foto

J63a68n 53Š85i70k

29. 8. 2018 9:33

Tomu zmíněnému miliardáři jste dal svůj hlas právě proto, že k volbám nejdete. Nechápu proč dáváte do článku poslední větu, když nechcete sám dělat nic. Tedy volit a ani zřejmě být zvolen nechcete, abyste mohl změnit, co se Vám nelíbí. Psaním bojových článků bez osobní angažovanosti se dá těžko něčeho docílit

8 0
možnosti

Já jsem si na vteřinu myslel, že v článku nabídnete řešení na současný problém voleb a kandidátů a vy místo toho vyzýváte voliče, aby obdarovávali chudé a tak nějak šli do sebe.

Možná proto vyhrál Zeman a Drahoš to těsně projel o pár procent. Protože voliči ,místo návštěvy volební místnosti, šli do sebe a šli radši obdarovat chudé.

A tak teda jo, ale žádám vás nesuďte také vy ty ostatní. Také jste v jejich mokasínách neušel sto mil a tudíž nevíte jestli jejich odpor k bezdomovcům, migrantům, romům a dalším pramení pouze z čiré nenávisti a xenofobie, nebo pouhé zažité zkušenosti.

Já například mám souseda cikána, kamaráda cikána, kolegu cikána. Klidně k nim vezmu na návštěvu děti a nebudu se cítit ohrožen. To ale neznamená, že automaticky budu podceňovat celou etnickou menšinu, protože vím a mám zkušenost s těmi ostatními, která mi velí být obezřetný. Tutéž zkušenost mám i s bezdomovci. Pro vás třeba bude normální a pochopitelné, že se opije. Kdo jsme aby jsme ho za to soudili? Neměli bychom ho soudit ani když v opilosti na ulici, kde si hrají děti, vytáhne ocas a začne močit u zaparkovaných aut - to je přece normální! Přece to může a nemusí být větší zmetek, než první obdarovaný. Vždyť jde jen o princip a obyčejnou empatii.Rv

3 0
možnosti

Dobrý, je vidět že jste na rozdíl od mnoha lidí nad věcí přemýšlel.

Ale proboha, zkusil jste si dát k sobě začátek a konec, nadpis a poslední větu? Myslím že tato kombinace posílá celé vaše zamyšlení tam, kde záda ztrácejí jméno.

2 0
možnosti

Jistě, dalo se to napsat stručněji, nicméně v podstatě má autor pravdu. Já sice volby nevynechávám ale postupně jsem též zjistil že je úplně jedno jestli vyhraje strana pravá,levá nebo fialová, byť toto rozdělování je samozřejmě nesmysl. Na oko se o většině věcí hádají ale jak se jedná o jejich platy a další výhody, tak jsou najednou všichni jednotní. Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1107x
Nezávislý pozorovatel šumu světa

Seznam rubrik