Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Jeřábku, po přečtení Vašeho blogu mi vyskočily slzičky - a nebude to tím, že jsem příliš útlocitná... Možná tím, že jsem starší než Vy - leccos jsem již také zažila a "hovoříte" mi z duše. ěti a staří lidé prý pláčou. Ty děti proto, že světu ještě nerozumí a nechápou ho, ti staří že mu rozumí a chápou ho moc dobře. je A jim z toho smutno... Ještě jednou díky, jsem ráda, že jsem Vás tu objevila. R^

1 0
možnosti
Foto

Ano, dříve se v totalitních režimech bojovalo cenzurou proti pravdě. Ale myslet si dnes, že je špatné bránit se šíření lží a že je to cenzura, tak to je logický kotrmelec. Nebo se domníváte, že žijeme v totalitě?

Ovšem tu minulou totalitu má ještě mnoho lidí zažranou pod kůží a tak zuby nehty brání právo totalitní manýry šířit.

Zastánci alternativních pravd Vám to okarmovali. Kdyby tihle pochválili mne, musel bych se nad sebou zamyslet.

Rv

1 3
možnosti

Z vás ta zažraná totalita přímo sálá. Vaše příspěvky, ač se vydáváte za demokrata, to jasně dokazují.

0 0
možnosti
Foto

Dopadne to jako pravda o Katyni, Iráku..., ale nebude to hned. A Američani o tom ještě natočí film, jak je u nich zvykem.

2 1
možnosti

R^ je to stále dokola, promarněné příležitosti se poučit a probudit. Tak jen pár vtípků:

"Co budete dělat v případě blackoutu? Co bych dělala, zapálím si svíčku a jako obvykle se budu dívat na telku"

"Víš, dřív si lidi jídlo lovili sami. Já bych taky lovil, ale já ani nevím, kde ta pizza žije"

"Dědečku, jak vypadal ten strašný komunismus? To brzy poznáš sám".

4 0
možnosti
Foto

Všimněme si, že cenzurou se vždycky bojovalo proti pravdě, a nikoli proti lži.

Zdroj: https://paveljerabek1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=786526

Můžete nám sdělit co nám ty proruské zakázané weby sdělovaly pravdivého? Třeba že na Ukrajině je fašismus? A podobně?

Tohle, co jste napsal, je hnus!

4 3
možnosti

Hmmm, to, co jste napsal o UK / USA, je celkem výstižné, je to demokratura trvale etablované globální elity, která vyrostla na exploataci svých poddaných, později "občanů", kteří jsou krmeni pohádkou o velikosti země, která z nich vyždímá poslední cent proto, aby ti, kdo už teď neví co s penězi došli k ještě větším ziskům a pocitu imperiální velmocenské nedotknutelnosti.

Na rozdíl od Vás jsem byl v Rusku a proto Vám mohu suše sdělit, že postbolševičtí, bolševičtí i carští Rusové jsou na tom naprosto stejně. Britský, americký a ruský lůzr budou do roztrhání těla bránit ten imperiální feťácký sen o velikosti země, která s nimi zachází jako se zvířaty, protože nic jiného ke snění nemají. U nich nehrozí, že by někdy z čehokoliv imperiálního cokoliv měli.

My tu máme jiný problém - padesát let totality, která korumpovala spodinu drobným zlepšením jejich živoření a hlavně tím, že surově zničila všechny, kteří spodinou nebyli dle hesla "pokud něčeho nemohu dosáhnout já, nesmí ani nikdo jiný". Cynismus a prolhanost se kterými komouši okradli schopné, aby drobnými korálky a cetkami uplatili ty, kdo nikdy ničeho nedosáhnou, protože pohodlně hnijí v konzumu trivialit a soutěží o nějaké to statutární cingrle se dnes zrcadlí v tom marasmu a prolhanosti kašírované "svobodou názoru", který defiluje zejména v současné, kritické situaci.

Tak, jak jste expresívní ve své sebe presentaci a kritice, tak jste zoufalý v tom, jak nemáte naprosto žádné řešení své truchlivosti. Laciné surfování na vlně trudnomyslnosti a zoufalství je sice populární, ale naprosto nepoužitelné k čemukoliv konstruktivnímu.

To dobré je potřeba odpracovat a na to tu nikdo není zvědavý - ti, kdo Vám tleskají za Váš výron negativity, Vás rychle pošlou do háje, když je poprosíte o to, aby něco udělali nejen pro sebe, ale i pro druhé. O jejich morálce svědčí zejména to, jak se rychle opět nechali uplatit drobnými od zloděje Andreje, který mezitím poslal státní kasu do kolen.

2 1
možnosti
Foto

Jen pro vyjasnění: možná to z toho nevyplývá, ale Anglie se týkalo pouze prvních pár řádků až k "londýnskému metru", zbytek už byl v ČR. Ostatní raději ponechám bez komentáře.

Hezký den.

1 1
možnosti
Foto

Zdravím, domnívám se, že nás čeká ještě hodně dlouhá cesta než tento ne zcela dokonalý, ale přesto nejlepší z momentálně možných systémů nahradíme. Nicméně budování vlastních spokojených mikrokosmů samozřejmě může tu cestu buď zkrátit, nebo učinit příjemnou. Nejen proto, ale za úvahu jako celek klikám na karmu.

1 1
možnosti

Bohužel, mýlíte se v základu. Sociální bubliny jsou tím, co fragmentuje a rozeštvává společnost nejvíce. Pokud se před někdy obtížnou a občas i konfrontační polemikou schováte do bubliny, stane se Vám to samé, co se stalo autorovi. Stanete se svým způsobem anarchistou...

1 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1107x
Nezávislý pozorovatel šumu světa

Seznam rubrik